Opening Faunaflat Ede / Veenendaal

Op zaterdag 15 september openden wethouder Arianne Hollander (Veenendaal) en wethouder Roel Kremers (Ede) de Faunaflat in de Groene Grens tussen Ede en Veenendaal.

Deze faunatoren is het eerste zichtbare wapenfeit van het natuur- en recreatiegebied de Groene Grens dat de gemeenten Ede en Veenendaal de aankomende jaren ontwikkelen. Vele omwonenden van de Groene Grens woonden de opening bij. Er was een roofvogelshow en er waren rondleidingen met een toelichting op de faunatoren.

De faunatoren staat in het noordelijk deel van de Groene grens. De toren biedt straks onderdak aan ooievaars, steenuilen, spreeuwen, ring- en huismussen, kool- en pimpelmezen, vlinders, vleermuizen, metselbijen en zelfs torenvalken en gekraagde roodstaarten. De vier gevels bieden een vari√ęteit aan ingangen voor verschillende soorten nesten.

 

Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>